AKSARAY / MERKEZ - Hamidiye Ortaokulu

Ekm

28 Ekim 1923’te tam 100 yıl önce bugün,bu akşam Gazi M. Kemal arkadaşlarına:“Beyler yarın cumhuriyeti ilan ediyoruz” dedi.29 Ekim 1923’te TBMM’de alkışlarla ve büyük bir sevinçle cumhuriyet ilan edildi.İyi ki de öyle oldu.Her şeyimizi borçlu olduğumuz cumhuriyetimizin 100. Yılı Hepimize Kutlu Olsun.

Köylü kentli demeden, kız-erkek ayırmadan, zengin-fakir gözetmeden eşit haklarda yaşıyorsak ,özgürsek,kul değil de bireysek cumhuriyet sayesindedir.Ve bu yüzden “Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir.”

Tüm dünyanın hatta düşmanlarının bile hayran olduğu  M. Kemal Atatürk gelecek nesillere (yani size, bize) güvenerek; ”Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” demişti.

Siz, biz hep beraber haykıracağız.DÜN, BUGÜN,YARIN VE DAİMA “ÇOK YAŞA CUMHURİYET”

Ekm

Çocuklarımızın Trafik Kuralları Konusunda Bilinçli Ve Duyarlı Birer Vatandaş Olmalarını Sağlamak İçin  Okulumuz 5/A Sınıfı Öğrencileriyle İlimiz Çocuk Trafik Eğitim Parkına Gezi Düzenledik.Emeği Geçenlere Teşekkür Ederiz.

Ekm

İlimizde 5.Düzenlenen Kitap Fuarına Okulumuz Öğrencileri İle Katılım Gösterdik.

Ekm

''Afete Hazırlık'' konusunda farkındalıkların ve bilgi düzeylerinin arttırılması amacıyla ''13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü'' dolayısıyla okulumuzda Sivil Savunmanın önemi vurgulanarak tatbikat gerçekleştirilmiştir.

Eyl

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Hatice Göktaş danışmanlığında 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Proğramı gerçekleştirildi.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının Ülkemize,Geleceğimiz Olan Çocuklarımıza Hayırlı Ve Güzel Olması Dileğiyle.

Haz

Okul Müdürümüz Şakir İLBEY’in Yıl Sonu Mesajı;

Sevgili Öğrenciler; Bir eğitim öğretimi daha bitirmiş durumdayız.Teknolojinin esaretine kapılmadan eğlenmenizi, dinlenmenizi ve vazgeçilmez alışkanlığınız olması gereken kitaplarla dostluğunuzu daha çok arttırmanızı önemle tavsiye ediyorum.Bu eğitim -öğretim sürecinde bizlere maddi-manevi desteklerini esirgemeyen bütün velilerimize de teşekkürler ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle yaz tatilinizi gönlünüzce geçirmenizi, inşallah yeni eğitim öğretim yılına hep birlikte coşkuyla okullarımızda, sınıflarımızda başlamayı temenni ederek herkese iyi tatiller diliyorum.Her şey gönlünüzce olsun...

Haz

8.Sınıf Öğrencilerimize Yönelik Lise Tercih Süreçlerinde Bir Fikir Sahibi Olmaları İçin Okul Müdürümüz Şakir İLBEY Öncülüğünde Çeşitli Okullara Yönelik Ziyaretler Gerçekleştirildi.Okul Yöneticileri Ve Öğretmenleri Tarafından Öğrencilerimize Yönelik Bilgilendirmeler Ve Tanıtımlar Yapıldı.Emeği Geçen Okul Yöneticileri Ve Öğretmenlere Misafirperverliklerinden Dolayı Teşekür Ederiz.

May

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında İlimizde Ve Okulumuzda Düzenlenen Yarışmalarda Dereceye Giren Ve Başarılı Olan Öğrencilerimize Kurumumuz Tarafından Ödül Töreni Gerçekleştirildi.

May

Okulumuzda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize kurumumuz tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ekm

Okulumuz öğrencileri Aksaray Bilim Merkezini ziyaret ederek hem eğlendiler hemde öğrendiler.