T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - Hamidiye Ortaokulu

12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA

12 Mart 1921 tarihinde TBMM’ de kabul edilen; Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız, Milletin bağımsızlık aşkının, büyük kahramanlığının, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin Mehmet Akif ERSOY’un dizelerinde hayat bulmuş halidir.İstiklal Marşı,milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimde anlatmaktadır.

İstiklal Marşımız, kahraman ordumuzun gösterdiği inanç, cesaret, kararlılık, tam bağımsızlık ve hürriyet aşkını coşkulu bir şekilde ifade etmektedir.Bizlere miras olarak bırakılan bu eşsiz eser ve şanlı Türk bayrağı, Milletimiz var oldukça; geleceğimize yön vermeye, vatanımızın semalarında ilelebet dalgalanmaya devam edecektir.

İstiklal Marşımız, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Türk Milletinin “Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar” tarafından yok edilme teşebbüslerine karşı verilmiş bir mücadele içinden doğmuştur.Onun için adı “ İstiklal Marşı” dır.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden Aziz ve Kahraman Şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 21:20 - Görüntülenme: 21
  Beğen | 0  kişi beğendi